Klassieke massage

Klassieke massage/ontspanningsmassage is gericht op het ontspannen en het soepel maken/houden van de spieren. Massage ondersteunt het zelfgenezende vermogen van het lichaam, werkt ontspannend en kan stress verminderen. De stof die hier voor verantwoordelijk is is oxytocine. Oxytocine zorgt er voor dat je rustig wordt. Oxytocine wordt bij aanraking/massage van de zenuwen in de huid aan gemaakt.

Massage bevordert de doorbloeding van de spieren, versnelt de afvoer van afvalstoffen uit de spieren en ontspant de spieren. Ook als je geen sport beoefent of geen klachten en blessures hebt is een (regelmatige) massage zeker geen overbodige luxe maar een goede investering in de verzorging van het lichaam! Een frequentie van twee (preventieve) massages per maand is ideaal om het lichaam te onderhouden en klachten te helpen voorkomen. Als je je lichaam veel belast, bijvoorbeeld omdat je zwaar lichamelijk werk hebt of veel sport, kan het verstandig zijn je vaker te laten masseren en de frequentie van massages aan te passen op de belasting. Ik kan je adviseren over de voor jou ideale frequentie. Je kunt een klassieke massage ook combineren met passieve stretching (stretchmassage). Een regelmatige massage is gezond en helpt blessures voorkomen.

Afhankelijk van de wensen of eventuele klachten kan een deelmassage (bijv. nek/schouders/rug) worden gegeven van minimaal 30 minuten of een volledige massage van 60 of 90 minuten. De behandeling kan een klachtgerichte massage of een ontspannende massage zijn. Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk. Ook kun je bij mij terecht voor een intuïtieve massage waarbij ik op gevoel/intuïtie behandel. Bij een intuïtieve massage stem ik mijn behandeling af op wat ik bij jou voel en voel ik waar extra aandacht nodig is, waar blokkades in het lichaam aanwezig zijn en wat jij op dat moment nodig hebt. Voel je veel spanning in je lichaam, bijvoorbeeld boosheid/frustraties of verdriet. Door deze blokkades op te heffen gaat de energie in het lichaam weer stromen. Een uitgebreide ontspannende voetmassage of handmassage behoort ook ook tot de mogelijkheden. Als je veel staat of bijvoorbeeld veel op hakken loopt is een regelmatige massage van voeten en kuiten ook zeker geen overbodige luxe.

Voel je (veel) spanning in je buik? Zit je hoog in je emoties of kun je niet of moeilijk bij je emoties?
Je kunt bij mij in de praktijk ook terecht voor een buikmassage. Een massage van je buik kan je helpen om je buik en je bekken te ontspannen en je emoties die zich hebben vastgezet los te laten. Ook een goede (diepe) ademhaling is belangrijk. Een goede (diepe) ademhaling helpt om goed te kunnen ontspannen. Ondanks dat we 24/7 adem halen is een goede/diepe ademhaling voor veel mensen een grote uitdaging. Door goed adem te halen kun je spanning/blokkades en emoties die je in je keel/hals, borst, buik en bekken/heupen hebt opgebouwd beter los laten. Ook het stretchen van de spieren in je borst en bekkengebied kan je helpen om je emoties los te laten. Ook hier kan ik je bij helpen.

Phone icon
WhatsApp icon
Neem contact op!