Sportmassage

Sportmassage is gericht op sporters. Sportmassage kan vóór het sporten worden gegeven om het lichaam voor te bereiden op de hogere belasting tijdens de training/wedstrijd. Ná het sporten kan een massage worden gegeven om de spieren weer te ontspannen en afvalstoffen (versneld) uit de spieren af te voeren. Een regelmatige massage is gezond en helpt blessures voorkomen. Massage ondersteunt het zelfgenezende vermogen van het lichaam

Afhankelijk van de wensen of eventuele klachten kan een deelmassage (bijv. nek/schouders/rug) worden gegeven van minimaal 30 minuten of een volledige massage van 60 of 90 minuten.

Massage bevordert de doorbloeding van de spieren, versnelt de afvoer van afvalstoffen uit de spieren en ontspant de spieren. Ook als je geen sport beoefent of geen klachten en blessures hebt is een (regelmatige) massage zeker geen overbodige luxe maar een goede investering in de verzorging van het lichaam! Een frequentie van twee (preventieve) massages per maand is ideaal om je lichaam te onderhouden en klachten te helpen voorkomen. Als je je lichaam veel belast, bijvoorbeeld omdat je zwaar lichamelijk werk hebt of veel sport, kan het verstandig zijn je vaker te laten masseren en de frequentie van massages aan te passen op de belasting. Ik kan je adviseren over de voor jou ideale frequentie.

Phone icon
WhatsApp icon
Neem contact op!